Vakantiewoning >

Indeling >

Prijzen >

Contact >

Omgeving>

Beschikbaarheid >

Afterdaan

en omstreken

 

De vakantiewoning Afterdaan is gelegen midden tussen een aantal interessante dorpen, steden en bezienswaardigheden. Voor elk wat wils.

 

Recreatiegebied Schoonhoven

Aan de rand van Elim, twee straten van Afterdaan verwijdert, ligt het ruime wandel- en bosgebied Schoonhoven. Op loopafstand (± 20 minuten) bevindt zich daarin een fraaie, ruime recreatieplas. Hier kan op mooie dagen naar hartelust gezwommen worden. Tevens is hier een prachtig gelegen visvijver. Vergunningen te verkrijgen bij hobbyhuis Zomer in Elim.

 

Wandelen en fietsen

Drenthe staat bekend om zijn grote hoeveelheid fietspaden. Ook vanuit Elim zijn hier enkele prima mogelijkheden voor. Plan je route op: www.route.nl

 

Attractiepark Slagharen

Op 7 km afstand bevindt zich het bekendste attractie-park in Nederland. www.slagharen.com.

 

Forellenvisvijver De Boshoek

Net buiten Elim ligt De Boshoek met twee uitdagende visvijvers. Een voor regenboogforel en de ander

voor zalmforel. Voor de liefhebber een heerlijk dagje.

www.forellenvisvijverelim.nl

 

Beelden in Gees (voorheen Dehullu)

In een prachtig aangelegd tuingebied van maar liefst 7 ha vinden kunst en natuur elkaar in een intieme sfeer. Rustiek aangelegde tuinen bieden een dankbare plek voor het summum aan beeldmakers uit binnen- en buitenland. www.beeldeningees.nl

 

Gevangenis Veenhuizen

In dit moderne en interactieve museum ontdekt u hoe we in Nederland omgaan met misdaad en straf vanaf 1600 tot en met nu en maakt u kennis met de bijzondere geschiedenis van Veenhuizen. Op hun site leest u wat er te beleven valt in het Gevangenismuseum. Naast uw bezoek aan het museum kunt u een kijkje nemen in een echte gevangenis, een rondrit maken in een oude Boevenbus of een bijzondere nacht doorbrengen in een comfortabele bewaarderswoning.

www.gevangenismuseum.nl

 

 

Winkelgebieden

Uiteraard is het in de provincie Drenthe ook 'goed winkelen'. Uitgebreide winkelstraten zijn te vinden in Hoogeveen, Assen, Meppel en Emmen. In Elim zelf is er de, onlangs geheel vernieuwde Plus supermarkt, een slagerij, bloemenwinkel, hobbyshop, fietsenwinkel, benzinepomp (2 x), café, kapper, apotheek, huisartspost en eethuisje Elim.

 

Meer over en in Drenthe

Er is veel in Drenthe het bezoeken méér dan waard.

Kijk ook eens op: www.drenthe.nl